Közösségi média

A digitális trendek hatására a vállalatok és a fogyasztók alapvető kommunikációs jellemzői megváltoztak. Egyike az ilyen trendeknek a közösségi média felülete, amelyen való jelenlét a vállalatok számára kulcstényezője a sikernek.

Ha egy vállalat ezen a felületen szeretne megjelenni, ahhoz meg kell értenie a közösségi média egyes típusainak az alapvető jellemzőit: azt, hogy melyek illeszkednek legjobban a vállalati célokhoz.

CS&S Közösségi média
Image

Válassz komunikációs csatornát

CSS media facebook

Facebook

Mindenki használja a Facebook-ot. Ez persze nem teljesen igaz, de majdnem, ezért is nehéz és bizonyos célcsoportok esetén nem is érdemes megkerülni ezt a csatornát, ha hirdetési kampányt szervezünk.

A felhasználók demográfiai szempontból csemegét jelentenek a hirdetők számára, ugyanis a vásárlóképes korosztály nagyon nagy arányban van jelen.

Image

Instagram

Az Instagram napjainkban szárnyal és nagyon úgy fest, hogy ez az alkalmazás hosszútávon velünk marad és nem fog veszíteni népszerűségéből. Az Instagram alkalmazkodik a felhasználók szükségleteihez, elvárásaihoz és olyan újításokat eszközöl, amire az emberek vágynak.

Image

Youtube

A YouTube annak köszönheti óriási sikerét, hogy éppen „három forradalom” találkozott a megszületésekor. Az egyik a videózás forradalma, amely akár az olcsó kamerák vagy az arra alkalmas mobiltelefonok, és nem mellesleg az egyszerűen használható videószerkesztő szoftverek eljövetelét hozta, és ezzel lehetővé tette a mindennapok megörökítését a tömegek számára.

Image

TikTok

A TikTok egy olyan alkalmazás, amin bárki ráénekelhet kedvenc dalára, eltátoghatja kedvenc filmrészletét és YouTube-videóját – sőt ezen felül duettet is készíthet a barátaival –, mind erre pedig tizenöt másodperce van a felhasználónak. Szóval alapvetően nagyon újszerű és izgalmas alkalmazás.

Twitch - CS&S Media

Twitch

Twitch.tv egy videójáték-közvetítéssel foglalkozó weboldal. A Twitch.tv platformján a felhasználóknak lehetőségük van e-sport mérkőzéseket nézni és élőben közvetíteni saját játékmeneteiket. A Twitch.tv ma a világháló egyik legtöbbet látogatott weboldala. 2015-ben a Twitch bejelentette, hogy több mint 1,5 millió közvetítője és 100 millió nézője volt egy hónap alatt.

Image

Közösségi médiában szeretnél megjelenni?

CS&S Media

Kérdezz bátran!

Lépj velünk kapcsolatba!

Image